/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Oleg Țulea: „Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni diplomatice de la Budapesta”

28 octombrie 2020, ora 12:40

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, anunță că a acceptat preluarea mandatului de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria.

„Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii. Avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura mea la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. În acest sens urmează și alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic”, a menționat Oleg Țulea.

Precizăm că  astăzi, Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de astăzi, candidatura lui Oleg Țulea în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Ungaria.

Anterior, Oleg Țulea a mai deținut funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria, acreditat prin cumul în Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Croația și Comisia Dunării în perioada 2016 – 2020, înainte de a deveni Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram