/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Părinții care au la întreținere patru copii și mai mult vor obține statutul de persoane asigurate de Guvern

missing
28 octombrie 2020, ora 17:17

Părinții care au la întreținere cel puțin patru copii minori vor primi statutul de persoană asigurată de Guvern. Decizia a fost luată în această după amiază, la ședința executivului. De acest drept vor beneficia atât părinții naturali, cât și cei adoptivi.

Proiectul prevede că Compania Naţională de Asigurări în Medicină va acorda acest statut părinților care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că acest statut nu se acordă pe viață. Acest drept se suspendă la împlinirea vârstei de 18 ani a copiilor sau la decăderea din drepturile părintești, încetarea adopției, condamnarea persoanei fizice cu privare de libertate, încadrarea copiilor în instituții educative, curative de asistență socială pentru întreținere.

În cazul în care în familie sunt patru copii minori, ambii părinți vor primi dreptul de persoană asigurată.

Ministra Sănătății susține că prevederile anterioare ale legii prevedeau că doar femeile care creșteau patru sau mai mulți copii. „Actualmente, în baza hotărârii Curții Constituționale, acest drept se extinde și asupra taților”, a declarat Dumbrăveanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram