/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Acum o lună, troleibuzele au dispărut de pe hărțile unei aplicații care le arăta locația

28 octombrie 2020, ora 21:50

Acum o lună, troleibuzele din Capitală au dispărut de pe hărțile unei aplicații online, care le permitea orășenilor să afle, când vine transportul public, pentru a economisi timpul. S-a întâmplat din motiv că firma care a instalat sistemul GPS, pur și simplu l-a deconectat. Administratorii companiei respective s-au supărat, deoarece Primăria nu le-a achitat niciun leu pentru serviciile prestate, fiind vorba de aproximativ 100 de mii de lei pe an. Autoritățile locale susțin, însă, că nu au plătit, pentru că firma nu și-a onorat obligațiunile. Pe de altă parte, fiind întrebați dacă au auzit ori, eventual, se folosesc de acest serviciu, locuitorii Capitalei ne-au spus că pentru prima dată aud de la noi despre această aplicație, nu o utilizează și nici nu au de gând.  

Oamenii care așteptau troleibuzul în stații ne-au zis că nici nu auzit despre un astfel de serviciu. Alții, chiar dacă cunosc despre aplicație, spun că oricum nu au nevoie de ea.

Totuși, unele persoane, care au aflat de la noi despre această aplicație, au spus că ar vrea să o utilizeze, deoarece ar economisi timp și nervi.

Troleibuzele au dispărut, pe 9 octombrie, de pe hărțile aplicației Easy Way. Sistemul GPS a fost deconectat de compania care a câștigat licitația și l-a instalat. Conform contractului, după două luni de la instalare, în noiembrie anul trecut, Direcția Transport Electric urma să înceapă achitarea către companie a sumei anuale de 100 de mii de lei pentru serviciile prestate. Atunci, proiectul a fost lansat cu succes.

DORIN CIORNÎI, ȘEF DIRECȚIA TRANSPORT ELECTRIC:În toate cele 350 de troleibuze, conform contractului, sunt fizic instalate dispozitivele de monitorizare”.

Totuși, administrația locală nu a achitat niciun leu, întrucât, spun responsabilii, firma nu ar fi instalat toate dispozitivele.

DORIN CIORNÎI, ȘEF DIRECȚIA TRANSPORT ELECTRIC:Noi, din păcate, încă nu avem toate 350 de unități conform condițiilor contractuale. – La ședința Primăriei de anul trecut ziceați că deja toate 350 sunt conectate. -250 erau conectate”.

Într-un răspuns oferit postului nostru de televiziune, compania care se ocupă de instalarea și deservirea dispozitivelor GPS din troleibuze declară că Direcția Transport Electric este cea care a încălcat prevederile contractuale, iar angajații RTEC ar fi deteriorat circa 100 de dispozitive. Astfel, firma ar fi fost nevoită să asigure din banii proprii mentenanța dispozitivelor, deoarece Primăria nu i-a achitat niciun ban. Autoritățile locale ne-au declarat, în următoarele două săptămâni, va fi luată o decizie: să prelungească sau nu contractul cu această companie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram