Fie în curtea unui bloc locativ, fie pe un bulevard aglomerat, riscul de a da peste o haită de câini vagabonzi este foarte mare, în Capitală. De asta s-au convins mai multe persoane care au rămas cu cicatrice pe viață, după ce au fost atacate de maidanezi. Și asupra echipe noastre de filmare, astăzi, câinii s-au năpustit de trei ori în doar câteva ore. Responsabilii dau din umeri și spun că fac tot ce le stă în puteri. Câinii fără stăpân sunt prinși, sterilizați, iar apoi reîntorși în stradă, întrucât la adăpost nu este loc pentru toți.

Această femeie povestește că, acum două zile, a fost atacată de mai mulți câini în timpul unei plimbări cu bebelușul său. Spune că mergea liniștit cu căruciorul printr-o curte din sectorul Botanica. Brusc, un maidanez a atacat-o și a mușcat-o de picior.

Deși responsabilii i-au promis că vor veni să ia câinele, în timp ce filmam interviul, femeia a zărit din nou câinele care o atacase. Responsabilii de la Primărie afirmă, însă, că acel câine nu este agresiv.

KARL LUGANOV, SPECIALIST, SECȚIA CONTROL ȘI PROTECȚIA ANIMALELOR:Pur și simplu ea a născut și nu e agresiv, dar e cu nivel mai ridicat de apărare”.

În curtea învecinată, aceeași problemă. Mai întâi, de picior a fost mușcat soțul Nataliei, iar mai apoi a fost atacată și fiica lor.

Așa că fetița de 11 ani a fost nevoită să primească cinci injecții într-o lună. După aceasta, femeia s-a adresat și la poliție, dar fără efect.

Oamenii care trăiesc în sectorul Botanica spun că ies cu frică din case și nici nu își lasă copiii singuri, deoarece câinii umblă pe aici sunt agresivi.

La Ciocana, situația nu este mai bună. Aici, am surprins mai mulți câini maidanezi chiar pe bulevardul Mircea cel Bătrân.

Responsabilii din cadrul secției de Control și Protecție a Animalelor ne-au zis că fac tot posibilul, pentru a securiza cartierele, dar sunt nevoiți să întoarcă câinii în stradă, întrucât pentru toți locuri la Necropolă nu sunt.

KARL LUGANOV, SPECIALIST, SECȚIA CONTROL ȘI PROTECȚIA ANIMALELOR: „Dacă au comportament agresiv, se țin în Necropolă pentru adopție și socializare, dacă nu, se întorc înapoi”.

Nu este pentru prima dată, când copiii și maturii sunt atacați de câini maidanezi. Acum o lună, pe rețele a apărut un video în care un copil de doi ani a fost mușcat de mai mulți câini, chiar în preajma unui magazin.

Potrivit autorităților, lunar, în jur de 150 de câini sunt capturați și sterilizați, iar în prezent, la Necropolă, se află în jur de 850 de maidanezi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!