/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Maidanezii, pe cont propriu. Tot mai mulți oameni se plâng că sunt atacați de câini fără stăpân

missing
28 octombrie 2020, ora 21:35

Fie în curtea unui bloc locativ, fie pe un bulevard aglomerat, riscul de a da peste o haită de câini vagabonzi este foarte mare, în Capitală. De asta s-au convins mai multe persoane care au rămas cu cicatrice pe viață, după ce au fost atacate de maidanezi. Și asupra echipe noastre de filmare, astăzi, câinii s-au năpustit de trei ori în doar câteva ore. Responsabilii dau din umeri și spun că fac tot ce le stă în puteri. Câinii fără stăpân sunt prinși, sterilizați, iar apoi reîntorși în stradă, întrucât la adăpost nu este loc pentru toți.

Această femeie povestește că, acum două zile, a fost atacată de mai mulți câini în timpul unei plimbări cu bebelușul său. Spune că mergea liniștit cu căruciorul printr-o curte din sectorul Botanica. Brusc, un maidanez a atacat-o și a mușcat-o de picior.

Deși responsabilii i-au promis că vor veni să ia câinele, în timp ce filmam interviul, femeia a zărit din nou câinele care o atacase. Responsabilii de la Primărie afirmă, însă, că acel câine nu este agresiv.

KARL LUGANOV, SPECIALIST, SECȚIA CONTROL ȘI PROTECȚIA ANIMALELOR:Pur și simplu ea a născut și nu e agresiv, dar e cu nivel mai ridicat de apărare”.

În curtea învecinată, aceeași problemă. Mai întâi, de picior a fost mușcat soțul Nataliei, iar mai apoi a fost atacată și fiica lor.

Așa că fetița de 11 ani a fost nevoită să primească cinci injecții într-o lună. După aceasta, femeia s-a adresat și la poliție, dar fără efect.

Oamenii care trăiesc în sectorul Botanica spun că ies cu frică din case și nici nu își lasă copiii singuri, deoarece câinii umblă pe aici sunt agresivi.

La Ciocana, situația nu este mai bună. Aici, am surprins mai mulți câini maidanezi chiar pe bulevardul Mircea cel Bătrân.

Responsabilii din cadrul secției de Control și Protecție a Animalelor ne-au zis că fac tot posibilul, pentru a securiza cartierele, dar sunt nevoiți să întoarcă câinii în stradă, întrucât pentru toți locuri la Necropolă nu sunt.

KARL LUGANOV, SPECIALIST, SECȚIA CONTROL ȘI PROTECȚIA ANIMALELOR: „Dacă au comportament agresiv, se țin în Necropolă pentru adopție și socializare, dacă nu, se întorc înapoi”.

Nu este pentru prima dată, când copiii și maturii sunt atacați de câini maidanezi. Acum o lună, pe rețele a apărut un video în care un copil de doi ani a fost mușcat de mai mulți câini, chiar în preajma unui magazin.

Potrivit autorităților, lunar, în jur de 150 de câini sunt capturați și sterilizați, iar în prezent, la Necropolă, se află în jur de 850 de maidanezi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram