/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Scutiți de amendă! Poliția vine cu precizări despre accidentele care pot fi constatate pe cale amiabilă

28 octombrie 2020, ora 13:16

Pot fi constate pe cale amiabilă accidentele rutiere în care ambii conducători auto implicați dispun de asigurare, prejudiciul nu este mai mare de zece mii lei și de comun acord este stabilită persoana vinovată, în caz contrar, accidentul urmează a fi documentat de către oamenii legii. Cu precizări în acest sens a venit Poliția Capitalei.

Șoferii implicați într-un accident rutier pot utiliza formularul de „Constatare amiabilă de accident” în relația cu companiile de asigurare. Procedura simplificată prevede lipsa de implicare a Poliției. Formularul de constatare amiabilă de accident rutier poate fi solicitat și obținut de către șoferi la companiile de asigurări la care au procurat polița de asigurare.

Acesta va fi prezentat asigurătorului în decurs de două zile lucrătoare de la data producerii accidentului rutier, iar șoferii nu vor fi obligați să se prezinte pentru documentarea accidentului rutier la poliție și vor fi scutiți de amendă și puncte de penalizare.

Legea vine să ajute șoferii blocați în trafic în așteptarea polițiștilor de la accidente rutiere, pentru a constata cele întâmplate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram