Pot fi constate pe cale amiabilă accidentele rutiere în care ambii conducători auto implicați dispun de asigurare, prejudiciul nu este mai mare de zece mii lei și de comun acord este stabilită persoana vinovată, în caz contrar, accidentul urmează a fi documentat de către oamenii legii. Cu precizări în acest sens a venit Poliția Capitalei.

Șoferii implicați într-un accident rutier pot utiliza formularul de „Constatare amiabilă de accident” în relația cu companiile de asigurare. Procedura simplificată prevede lipsa de implicare a Poliției. Formularul de constatare amiabilă de accident rutier poate fi solicitat și obținut de către șoferi la companiile de asigurări la care au procurat polița de asigurare.

Acesta va fi prezentat asigurătorului în decurs de două zile lucrătoare de la data producerii accidentului rutier, iar șoferii nu vor fi obligați să se prezinte pentru documentarea accidentului rutier la poliție și vor fi scutiți de amendă și puncte de penalizare.

Legea vine să ajute șoferii blocați în trafic în așteptarea polițiștilor de la accidente rutiere, pentru a constata cele întâmplate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!