Peste 5.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul personalului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de la începutul pandemiei, a anunţat miercuri organizaţia internaţională, după izbucnirea unui focar de coronavirus la sediul său din New York, relatează dpa, citat de Agerpres.

La nivel mondial în cadrul ONU au fost înregistrate cel puţin 5.325 de infectări şi 64 de decese asociate COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite, Stephane Dujarric.

ONU a anulat toate reuniunile fizice programate săptămâna acesta la sediul său din New York după descoperirea a cinci cazuri de COVID-19 la misiunea diplomatică a Nigerului.

Misiunea lucrează “îndeaproape” cu serviciul medical al ONU şi se urmăresc contactele persoanelor infectate, a precizat Dujarric.

Nigerul este unul dintre membrii nepermanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU. O reuniune a acestui Consiliu, prezidat în octombrie de Rusia, programată pentru marţi dimineaţa la sediul organizaţiei, va avea loc loc prin videoconferinţă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!