Unitățile medicale ale penitenciarilor din țară vor fi dotate cu echipamente moderne donate de Consiliul Europei. Ceremonia de transmitere a dispozitivelor medicale a avut loc astăzi, 29 octombrie.

Echipamentele și dispozitivele medicale sunt destinate tratamentului persoanelor private de libertate.

Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, a menționat că această contribuție va asigura perfecționarea și ajustarea standardelor naționale la cele europene în partea ce ține de îmbunătățirea condițiilor de detenție, în vederea prestării unor servicii medicale performante persoanelor lipsite de libertate prin utilizarea tehnicii medicale moderne, care, cu siguranță, va crește calitatea vieții deținuților.

La rândul său, șeful Oficiului Consiliului Europei de la Chișinău, William Massolin, a declarat că suportul acordat în cadrul proiectului, are drept scop consolidarea capacitaților instituționale a penitenciarelor, în vederea acordării serviciilor medicale de calitate.

Donația a fost posibilă grație Programului „Promovarea unui sistem de justiție penală conform drepturilor omului în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Norvegiei și implementat de Consiliul Europei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!