/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Spitalele penitenciarilor din țară vor fi dotate cu echipamente medicale donate de Consiliul Europei

29 octombrie 2020, ora 13:57

Unitățile medicale ale penitenciarilor din țară vor fi dotate cu echipamente moderne donate de Consiliul Europei. Ceremonia de transmitere a dispozitivelor medicale a avut loc astăzi, 29 octombrie.

Echipamentele și dispozitivele medicale sunt destinate tratamentului persoanelor private de libertate.

Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, a menționat că această contribuție va asigura perfecționarea și ajustarea standardelor naționale la cele europene în partea ce ține de îmbunătățirea condițiilor de detenție, în vederea prestării unor servicii medicale performante persoanelor lipsite de libertate prin utilizarea tehnicii medicale moderne, care, cu siguranță, va crește calitatea vieții deținuților.

La rândul său, șeful Oficiului Consiliului Europei de la Chișinău, William Massolin, a declarat că suportul acordat în cadrul proiectului, are drept scop consolidarea capacitaților instituționale a penitenciarelor, în vederea acordării serviciilor medicale de calitate.

Donația a fost posibilă grație Programului „Promovarea unui sistem de justiție penală conform drepturilor omului în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Norvegiei și implementat de Consiliul Europei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram