Peste 1850 de polițiști din cadrul Inspectoratului General de Poliție au donat timp de o lună peste o tonă de sânge pentru persoanele care au nevoie de transfuzie.

Timp de 30 de zile, polițiștii s-au mobilizat și au mers în mod organizat la punctele de colectare din toată țara pentru a dona sânge și a le oferi o șansă la viață oamenilor care au nevoie de ajutor, concomitent desfășurându-și activitatea pentru siguranța comunității.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu a precizat că această campanie a fost inițiată când Centrul de Transfuzie se confruntă cu un deficit acut de sânge. „Familia Poliției Naționale și-a propus să doneze O TONĂ de sânge, pentru completarea rezervelor naționale. Înțelegând că acest suport este vital tratamentului persoanelor grav bolnave, inclusiv de COVID-19, pentru care fiecare picătură de sânge este egală cu viața, Inspectoratele și sectoarele de Poliție din toată țara, brigada de poliție cu destinație specială “Fulger”, cât și bravii colegi de la INSP au format cozi pentru a dona. La nici o lună de la lansarea campaniei, cu deosebită mândrie, pot spune că Familia Poliției Naționale și-a atins obiectivul. Fiind receptivi și deschiși chemării, polițiștii au dat dovadă de generozitate și dăruire și s-au împărtășit cu o mică parte din ei, pentru binele celor care au, acum, nevoie de o mână de ajutor”, a adăugat șeful Poliției Naționale.

Svetlana Cebotari, șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui a mulțumit Poliției Naționale și a ținut să precizeze că acest sânge a venit în rezerva Centrului când era nevoie de el cel mai mult. „Un omagiu aparte vreau să aduc celor 75 de polițiști care au donat plasmă convalescentă, atât de necesară pacienților în stare gravă. Timp de o lună, angajații Poliției Naționale au donat cantitatea de sânge echivalentă cu cea acumulată de Centru în 8 luni. Le mulțumesc pentru actul de eroism responsabilitate și solidaritate. Ca de fiecare dată, Poliția este acolo unde este nevoie”, a precizat Svetlana Cebotari.

Acțiunea a fost lansată de Inspectoratul General al Poliției la 29 septembrie curent, de Ziua Mondială a Inimii, și a fost organizată cu suportul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!