Trei bărbați, originari din raionul Strășeni, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia suspectați de mărturii mincinoase. Doi dintre ei au fost anterior judecați, unul pentru escrocherie, iar altul pentru omor premeditat.

Totul s-a întâmplat pe 3 octombrie, când aceștia ar fi depus mărturii false după ce microbuzul în care se aflau a fost oprit.

„Nemulțumiți că au fost stopați și documentați, pentru a scăpa de pedeapsă și a defăima imaginea poliției, bărbații, în urma unei înțelegeri cu doi complicii de-ai lor, au sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, despre faptul că, la momentul stopării și verificării microbuzului cu încărcătură, angajații poliției au solicitat surse bănești, după care i-ar fi agresat fizic”, se arată într-un comunicat.

Atunci, polițiștii au constat că aceștia circulau fără acte de proveniență pentru lemnul care îl transportau. Mai mult, polițiștii spun că șoferul nu deținea actele necesare care permit exploatarea tehnică a transportului. În autovehicul se mai aflau și alți bărbați.

În urma investigațiilor efectuate de procurorii din Criuleni, la 27 octombrie a fost adoptată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale și clasarea procesului penal, constatându-se că atât pretinsa parte vătămată, cât și martorii audiați au depus mărturii mincinoase în cadrul procesului penal.

În timpul investigării cazului, au fost prezentat imagini video de la locul stopării mijlocului de transport.

În acest caz, Procuratura din Criuleni a pornit două cauze penale pentru denunțarea falsă și declaraţii mincinoase.

Aceștia riscă amenzi în mărime de la 27 500 la 57 500 de lei sau cu închisoare de până la cinci ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!