Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 30 octombrie curent, este ultima zi în care concurenții electorali la funcția de președinte al Republicii Moldova, mai pot face agitație electorală.

Legislația electorală prevede că agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În aceste zile nu este permisă nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Menționăm că interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe internet şi pe afişele expuse anterior.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în sau din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale pe 31 octombrie și 1 noiembrie de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă de la 750 de lei la 1500 de lei aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 1750 de lei la 2500 de lei, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau concurentului electoral.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!