/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cutremurul devastator din Turcia: 12 persoane au murit în Turcia, iar alte două în Grecia

30 octombrie 2020, ora 20:07

Cel puţin 12 persoane au murit în Turcia, două în Grecia şi alte 419 au fost rănite după un puternic seism cu magnitudinea 6,7 care a provocat vineri prăbuşirea mai multor clădiri în vestul Turciei şi pe insula greacă Samos, au anunţat autorităţile pentru situaţii de urgenţă din cele două ţări, citate de AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Cel puţin patru clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir, în districtele Bayrakli şi Bornova, după acest seism, care a provocat şi un mini-tsunami, a anunţat guvernatorul local, Yavuz Selim Kosger, citat de DPA.

Seismul a declanşat un mini-tsunami în Seferihisar, a declarat Huseyin Alan, directorul Camerei de Inginerie Geologică din Turcia, care i-a îndemnat pe rezidenţi să se îndepărteze de clădirile locale.

Precizăm că un puternic seism cu magnitudinea 7 s-a produs astăzi în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia, au anunţat centrele seismologice locale şi internaţionale, informează Reuters.

Epicentrul cutremurului a fost plasat la 17 kilometri în largul coastelor provinciei Izmir, la o adâncime de 16 kilometri, au anunţat reprezentanţii AFAD.

Specialiştii de la USGS au anunţat că seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri şi că epicentrul său s-a aflat la o distanţă de 33,5 kilometri de regiunile costiere ale Turciei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram