Atac furibund asupra Consiliului Audiovizualului, așa a calificat președintele Consiliului, Dragoș Vicol emisiunea Politica Nataliei Morari, de joi. În această seară, 30 octombrie, în cadrul ședinței Consiliului, el a venit cu o reacție. Acesta a declarat că declarațiile de ieri de la TV8 pot fi considerate drept atac la persoană.

„Mă refer la emisiunea de aseară de la postul TV8, Politica Nataliei Morari, pe care nu pot să o calific decât în felul următor. Ca un atac absolut grosier asupra instituției noastre și un atac bădărănesc, sub centură, asupra unor colegi din Consiliul Audiovizualului. S-au făcut mai multe afirmații care nu au niciun fond probatoriu”, a declarat DRAGOȘ VICOL, PREȘEDINTELE CA.

Mai mult, Vicol afirmă că „acest atac s-a produs orchestrat, a să-mi permit un eufemism, în haită, a avut loc în cea mai joasă și obscenă speță și de un nivel incalificabil. S-a făcut atac la persoană, au fost etichetați membrii Consiliului Audiovizualului. Cum doresc ei, cum le-o venit bine la gură”, a declarat Vicol.

„Eu propun să atragem experții internaționali și independenți care să examineze sesizarea vizavi TV8. Numai după aceasta mă voi expune. Referitor la atacurile de ieri la adresa mea, ele au fost foarte dure, dar nu mă voi axa pe ele și nu mă voi victimiza așa cum fac unii. Pe mine nu m-au speriat și nu m-au intimidat”, a adăugat ALA URSU-ANTOCI, MEMBRĂ CA.

TV8 a atacat în instanță decizia Consiliului Audiovizual din 26 octombrie prin care a fost amendat postul nostru de televiziune pentru că nu ar fi oferit dreptul la replică în cadrul emisiunii „Politica”.

Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a CA în urma unei sesizări, depusă de Centrul pentru protecția drepturilor jurnaliștilor din Republica Moldova. De partea cealaltă, TV8 a calificat decizia drept o intimidare a jurnaliștilor și un atac asupra libertății de exprimare. Într-o declarație publică, postul de televiziune TV8 a precizat că, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari, din 6 octombrie, echilibrul a fost asigurat prin diversitatea opiniilor celor trei experți invitați în platou, fiind asigurată o dezbatere corectă între participanții la respectiva emisiune.

/VIDEO/ TV8 a atacat în instanță decizia CA prin care a amendat postul nostru de televiziune

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!