Peste șase mii de angajați ai Poliției vor asigura ordinea publică la alegerile prezidențiale. Oamenii legii vor interveni prompt, în caz de necesitate, atât în ziua alegerilor, cât și în ajunul și a doua zi de scrutin. 

Peste șase mii de angajați vor interveni prompt la incidentele legate de desfășurarea alegerilor prezidențiale începând cu 30 octombrie și până la predarea buletinnelor de vot la CEC”, a anuțat astăzi Sergiu Paiu, șeful Inspectoratului General al Poliției.

Poliția va asigura securitatea tuturor persoanelor care participă la alegeri, va acorda sistență organelor electorale și autorităților publice locale în vederea păstrării bunurilor materiale la consiliile și birourile electorale, la escortarea transportării buletinelor de vot și asigurării integrității acestora.

De asemenea, șeful IGP anunță că în ziua alegerilor va fi monitorizată deplasarea transportului rutier de persoane și cursele regulate de transport.

Totodată, vor fi asigurate paza sediilor judecătoriilor în raza cărora se află consiliile electorale unde vor fi păstrate buletinele de vot până la validarea alegerilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!