/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ambasada SUA la Chișinău va monitoriza alegerile prezidențiale de mâine. „Așteptăm ca scrutinul să se desfășoare liber și corect”

missing
31 octombrie 2020, ora 16:54

Membrii Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova vor monitoriza alegerile prezidențiale de mâine și vor merge în mai multe localități din țară. 

„Prima rundă a alegerilor prezidențiale din Moldova va avea loc duminică. După cum am spus în mod consistent, ne așteptăm ca scrutinul să se desfășoare liber, corect și transparent respectând standardele internaționale. Conform practicii noastre, membrii ambasadei vor călători prin toată Moldova pentru a observa desfășurarea alegerilor. Apoi vom aștepta evaluarea Misiunii OSCE de observare a alegerilor, înainte de a ne expune privind rezultatul scrutinului. Mergeți la vot și fiți în siguranță”, a anunțat Ambasada SUA la Chișinău.

Precizăm că alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor fi monitorizate de 1 884 observatori naționali și 309 observatori internaționali, informează Comisia Electorală Centrală.

Amintim că în acest an, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu va avea observatori la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Motivul pentru care reprezentanții APCE nu vor monitoriza alegerile sunt restricțiile de circulație impuse din cauza pandemiei.

Secțiile de votare din țară se vor deschide mâine, la ora 7:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram