Membrii Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova vor monitoriza alegerile prezidențiale de mâine și vor merge în mai multe localități din țară. 

„Prima rundă a alegerilor prezidențiale din Moldova va avea loc duminică. După cum am spus în mod consistent, ne așteptăm ca scrutinul să se desfășoare liber, corect și transparent respectând standardele internaționale. Conform practicii noastre, membrii ambasadei vor călători prin toată Moldova pentru a observa desfășurarea alegerilor. Apoi vom aștepta evaluarea Misiunii OSCE de observare a alegerilor, înainte de a ne expune privind rezultatul scrutinului. Mergeți la vot și fiți în siguranță”, a anunțat Ambasada SUA la Chișinău.

Precizăm că alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor fi monitorizate de 1 884 observatori naționali și 309 observatori internaționali, informează Comisia Electorală Centrală.

Amintim că în acest an, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu va avea observatori la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Motivul pentru care reprezentanții APCE nu vor monitoriza alegerile sunt restricțiile de circulație impuse din cauza pandemiei.

Secțiile de votare din țară se vor deschide mâine, la ora 7:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!