/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Pompierii au realizat mii de operațiuni. Care a fost cea mai lungă misiune din acest an

missing
31 octombrie 2020, ora 09:04

Salvatorii continuă să fie lucreze în regim alert. Astfel, în primele luni ale anului curent, au efectuat 16676 de misiuni.

Potrivit informațiilor, cele mai multe intervenții au fost realizate de Direcția Regională Căutare Salvare nr.2 din municipiul Bălți – 1233 de misiuni, fiind urmată de Direcția Regională Căutare Salvare nr.1 – 930 de misiuni.

Datele arată că subdiviziunile IGSU au realizat 60 de misiuni pe zi, stabilindu-se că 1157 de intervenții au avut loc pentru stingerea incendiilor, 1641 de misiuni au fost realizate pentru deblocări de uși, 1969 de ieșiri au fost pentru stingerea gunoiului, dar și 4512 cazuri de lichidare a vegetației uscate.

Cele mai lungi intervenții în trimestrul III al anului curent au fost la poligonul de deșeuri Țânțăreni, raionul Anenii Noi, dar și la lichidarea incendiului izbucnit în clădirea Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici.

„Datorită acțiunilor salvatorilor și pompierilor în primele 9 luni au au fost salvate din situații de risc 246 persoane, inclusiv 9 copii. Odată cu creșterea numărului de intervenții, IGSU a înregistrat și o creștere a numărului de apeluri false. În acest sens, peste 100 de ieșiri a echipajelor au fost la apeluri false, iar cele mai multe dintre ele au fost în municipiul Chișinău, Ungheni și Orhei”, a menționat Liliana Pușcași, purtătoarea de cuvânt a ISGU.

Timp de nouă luni, posturile teritoriale au efectuat 1003 misiuni ce constituie 6% din numărul total de intervenții. Cele mai multe misiuni au fost realizate de remizele locale din Cojușna, Onișcani, Lozova, Chișcăreni, Mândrești, Căzănești și Sipoteni.

Potrivit datelor, în această perioadă, au fost instruiți în domeniul prevenirii incendiilor 93 mii de oameni din sectorul locativ, fiind instalate 1716 detectoare de fum. Pentru prevenirea arderilor de vegetație uscată și deșeurilor, angajații IGSU au instruit 22 mii de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram