/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Procuratura va examina în regim prioritar încălcările electorale

missing
31 octombrie 2020, ora 10:22

Încălcările electorale vor fi examinate în regim prioritar și în termen cât mai restrâns de către procurorii teritoriali și cei specializați.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, cere procurorilor teritoriali și celor specializați să sistematizeze toate sesizările despre încălcările legislației electorale din timpul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie 2020, precum și soluțiile adoptate, inclusiv de către Poliție.

U  document semnat de procurorul general prevede informarea neîntârziată a Procuraturii Generale despre orice faptă penală sesizată sau examinată, precum și despre soluția adoptată în consecință.

Conform prevederilor legale, președinții organelor electorale şi alte persoane cu funcții de răspundere sunt obligați să informeze imediat Procuratura despre acțiunile care conţin elementele infracțiunilor, legate de efectuarea alegerilor.

„Procuratura este obligată să asigure examinarea, la sesizare sau din oficiu, încălcărilor legislației electorale care conțin elementele infracțiunilor prevăzute de Codul penal, cum ar fi: împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral sau a activității organelor electorale, coruperea alegătorilor, falsificarea rezultatelor votării, precum și alte fapte pasibile de răspundere penală”, se arată într-un comunicat.

Constatarea și examinarea contravențiilor prevăzute la articolele 47 – 53 din Codul contravențional ține de competența organelor afacerilor interne, Curții de Conturi, Comisiei Electorale Centrale și, respectiv, instanțelor de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram