UPDATE 18:37 // Marea Britanie intră în carantină de marți și va dura timp de o lună. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către premierul britanic, Boris Johnos. 

Astfel vor fi închise centrele comerciale neesențiale.

Școlile și grădinițele vor fi deschise în continuare, scrie BBC.

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu noi restricții împotriva răspândirii COVID-19. Astfel, premierul britanic Boris Johnson ar putea să reimpună – începând de săptămâna viitoare şi până la sfârşitul lunii viitoare – o caratină în întreaga Anglie, declară surse guvernamentale pentru Reuters, citate de News.

Cel puţin 46.299 de morţi din cauza COVID-19 au fost înregistrate oficial în Marea Britanie, cea mai afectată ţară la acest capitol din Europa.

Aceste măsuri se află în stadiul de elaborare şi nu s-a luat vreo decizie în acest sens, declară sursele citate.

Miniştrii se reunesc sâmbătă pentru a discuta despre această carantină, iar Johnson urmează să se exprime în faţa presei luni.

Cotidianul britanic The Times dezvăluie că numai magazinele considerate esenţiale, şcolile, grădiniţiele şi universităţile ar urma să rămână deschise.

Contactat de Reuters, Downing Street nu a răspuns.

Noile restricţii ar putea intra în vigoare începând de miercuri şi până la 1 decembrie, dezvăluie The Times.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!