/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

UPDATE: Marea Britanie intră în carantină timp de o lună, dar școlile rămân deschise

31 octombrie 2020, ora 18:38

UPDATE 18:37 // Marea Britanie intră în carantină de marți și va dura timp de o lună. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către premierul britanic, Boris Johnos. 

Astfel vor fi închise centrele comerciale neesențiale.

Școlile și grădinițele vor fi deschise în continuare, scrie BBC.

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu noi restricții împotriva răspândirii COVID-19. Astfel, premierul britanic Boris Johnson ar putea să reimpună – începând de săptămâna viitoare şi până la sfârşitul lunii viitoare – o caratină în întreaga Anglie, declară surse guvernamentale pentru Reuters, citate de News.

Cel puţin 46.299 de morţi din cauza COVID-19 au fost înregistrate oficial în Marea Britanie, cea mai afectată ţară la acest capitol din Europa.

Aceste măsuri se află în stadiul de elaborare şi nu s-a luat vreo decizie în acest sens, declară sursele citate.

Miniştrii se reunesc sâmbătă pentru a discuta despre această carantină, iar Johnson urmează să se exprime în faţa presei luni.

Cotidianul britanic The Times dezvăluie că numai magazinele considerate esenţiale, şcolile, grădiniţiele şi universităţile ar urma să rămână deschise.

Contactat de Reuters, Downing Street nu a răspuns.

Noile restricţii ar putea intra în vigoare începând de miercuri şi până la 1 decembrie, dezvăluie The Times.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram