/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Descoperire importantă la Călărași: Două cavouri cu un craniu, găsite în timpul unor lucrări de construcție

missing
31 octombrie 2020, ora 22:04

Descoperire incredibilă! Centrul orașului Călărași s-a transformat ieri într-un șantier de cercetare arheologică, după ce în urma unor lucrări de excavare în zona istorică a orașului, au apărut  niște structuri subterane din cărămidă. Directorul Agenţiei Naţionale Arheologice, Vlad Vornic alături de echipa au descoperit două cavouri ce datează  de la începutul secolului 20.

În cadrul unor lucrări  de excavare pentru amenajarea unor trepte în centrul orașului Călărași, a apărut o structură  de cărămidă care a pus pe jar arheologii. La început s-a crezut a fi un cuptor sau o pivniță, dar de fapt, săpăturile efectuate de arheologi în frunte cu directorul Agenției Naționale Arheologice , Vlad Vornic  au arătat că este vorba de două sicrie.

Vlad Vornic susține că toate indiciile descoperirii sugerează că aici ar fi fost înmormântat un preot  din perioada modernă.

VLAD VORNIC, DIRECTORUL AGENȚIEI NAȚIONALE ARHEOLOGICE: „În sarcofagul mai mare am găsit resturi de craniu uman și mai multe cuie de fier.  Pânză, țesătură de culoare verzuie care pare a fi chiar argintată, ceea ce ne arată clar că nu a fost înmormântat un om de rând, ci mai curând preot sau față bisericească”.

Construcțiile funerare descoperite ieri sunt importante atât pentru istoria localității Călărași, cât și pentru patrimoniul cultural al țării. Vlad Vornic, consideră că această zonă istorică cu structurile din cărămidă trebuie conservate și nu demolate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram