/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

„Aglomerațiile au generat multiple sesizări”. Ministrul de Externe cere diasporei să respecte normele anti-Covid în țările în care se află

missing
01 noiembrie 2020, ora 18:27

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, cere moldovenilor din diasporă să respecte normele epidimiologice care sun valabile în țările în care își au reședință. Potrivit lui Țulea, cozile și aglomerările din fața mai multor secții de vor au dus la sesizarea organelor de control a ordinii publice din mai multe state.

Întreaga echipă a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și diplomații noștri din cadrul ambasadelor și consulatelor care muncesc asiduu alături de membrii diasporei la buna desfășurare a scrutinului prezidențial în străinătate urmăresc cu mult respect mobilizarea fără precedent de care ați dat dovadă. Concomitent, aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic. Fac acest apel la solidaritate întru aprecierea bunăvoinței autorităților țările străine care au permis realizarea dreptului dumneavoastră electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea”, a scris Țulea pe pagina sa de facebook.

În context, acest a rugat ca în procesul de votare, să fie respectate cu strictețe a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, peste o sută de mii de moldoveni din diasporă și-au exercitat dreptul la vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram