Ministrul de Externe, Oleg Țulea, cere moldovenilor din diasporă să respecte normele epidimiologice care sun valabile în țările în care își au reședință. Potrivit lui Țulea, cozile și aglomerările din fața mai multor secții de vor au dus la sesizarea organelor de control a ordinii publice din mai multe state.

Întreaga echipă a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și diplomații noștri din cadrul ambasadelor și consulatelor care muncesc asiduu alături de membrii diasporei la buna desfășurare a scrutinului prezidențial în străinătate urmăresc cu mult respect mobilizarea fără precedent de care ați dat dovadă. Concomitent, aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic. Fac acest apel la solidaritate întru aprecierea bunăvoinței autorităților țările străine care au permis realizarea dreptului dumneavoastră electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea”, a scris Țulea pe pagina sa de facebook.

În context, acest a rugat ca în procesul de votare, să fie respectate cu strictețe a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, peste o sută de mii de moldoveni din diasporă și-au exercitat dreptul la vot.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!