/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ar fi transportat alegători și ar fi făcut agitație electorală. Încălcări au fost astăzi și în satele care și-au ales primarii

missing
01 noiembrie 2020, ora 23:19

Odată cu alegerile prezidențiale, în patru localități din țară au fost desfășurate și alegerile locale a primarilor din localitățile Chetriș, raionul Fălești, Piatra, raionul Orhei, Corlăteni, raionul Rîșcani și Dubna, raionul Soroca.

„Pe perioada monitorizării scrutinului local au fost documentate patru cazuri de încălcări. Este vorba de un caz de transportare organizată a alegătorilor și trei cazuri de agitație electorală. Alte încălcări grave nu au fost înregistrate”, a declarat șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Marin Maxian în cadrul unui briefing de presă.

În total, astăzi, când cetățenii și-au ales președintele, au parvenit peste 45 de apeluri la Serviciul 112. Poliția s-a autosesizat în 304 cazuri de încălcări electorale. În 36 de cazuri Poliția a intervenit și a examinat faptul blocării de trasee.

20 de incidente au avut loc cu buletinele de vot. Poliția s-a sesizat în 14 cazuri de corupere a alegătorilor. Forțele de ordine au reacționat în 115 cazuri de transportare a alegătorilor.

19 cazuri de agitație electorală au fost în atenția Poliției. Au fost înregistrate 14 cazuri de afișare a afișajului electoral, 14 cazuri de încălcare a măsurilor de profilaxie, 71 de cazuri privind încălcarea ordinei publice în incinta secțiilor de votare și în adiacentul acestora.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram