Odată cu alegerile prezidențiale, în patru localități din țară au fost desfășurate și alegerile locale a primarilor din localitățile Chetriș, raionul Fălești, Piatra, raionul Orhei, Corlăteni, raionul Rîșcani și Dubna, raionul Soroca.

„Pe perioada monitorizării scrutinului local au fost documentate patru cazuri de încălcări. Este vorba de un caz de transportare organizată a alegătorilor și trei cazuri de agitație electorală. Alte încălcări grave nu au fost înregistrate”, a declarat șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Marin Maxian în cadrul unui briefing de presă.

În total, astăzi, când cetățenii și-au ales președintele, au parvenit peste 45 de apeluri la Serviciul 112. Poliția s-a autosesizat în 304 cazuri de încălcări electorale. În 36 de cazuri Poliția a intervenit și a examinat faptul blocării de trasee.

20 de incidente au avut loc cu buletinele de vot. Poliția s-a sesizat în 14 cazuri de corupere a alegătorilor. Forțele de ordine au reacționat în 115 cazuri de transportare a alegătorilor.

19 cazuri de agitație electorală au fost în atenția Poliției. Au fost înregistrate 14 cazuri de afișare a afișajului electoral, 14 cazuri de încălcare a măsurilor de profilaxie, 71 de cazuri privind încălcarea ordinei publice în incinta secțiilor de votare și în adiacentul acestora.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!