Candidatul Mișcării Politice Unirea, Dorin Chirtoacă, susține că pentru modul în care au fost organizate alegerile astăzi, premierul Ion Chicu, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar și întreaga componență a Comisiei Electorale Centrale trebuie să-și dea demisia. 

Acestea nu sunt alegeri. Este ultimul hal de degradare într-un stat când într-un asemenea mod cetățenii apar la secțiile de votare. Numai din acest motiv, Dodon, Chicu, Greceanîi, Voicu, dar și Țulea pentru votul din diaspora trebuie să-și dea demisia. Cineva trebuie să poarte răspunderea pentru modul de organizare a alegerilor – inclusiv in corpore Comisia Electorală Centrală”, a declarat Chirtoacă.

Candidatul s-a referit la numeroasele imagini foto și video care au apărut în spațiul public atât referitor la transportarea organizată a alegătorilor, la cazurile raportate de corupere a votanților, cât și la cozile interminabile în care au stat moldovenii la secțiile de votare de peste hotare.

Referindu-se la rezultatele preliminare, care arată că Chirtoacă a obținut cele mai puține voturi, candidatul spune că și-a îndeplinit misiunea.

În ceea ce privește turul doi de scrutin, Chirtoacă a dat de înțeles că îl va susține pe candidatul pro-european.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!