Dorin Chirtoacă a depus o contestație la CEC cu privire la fraudele de la sectiile de votare deschise pentru alegatorii din regiunea transnistreană.

„În secțiile de votare din localitatea Varniță nr. 39 și nr. 40, raionul Anenii Noi, dar și numărul 37/5 din localitatea Calfă, raionul Anenii Noi, alegătorii sunt aduși la secțiile de votare în mod organizat, începând cu ora 8 dimineața, cu aceleași automobile, având același tip de mănuși și formând aglomerație la secțiile de votare. Contestăm inacțiunile Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare (BESV) menționate, care admit și tolerează fără obiecții fraudă respectivă. Amintim că CEC a interzis expres transportatea organizată a alegătorilor printr-o hotărâre a să emisă în acest sens”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Chirtoacă, fraudarea alegerilor are loc cu ajutorul implicării regimului ilegal de la Tiraspol, cu susținerea și coordonarea serviciilor secrete (FSB, SVR și altele, din Rusia, în favoarea concurentului electoral Igor Dodon: „fapt asupra căruia am atras atenția de nenumărate ori în timpul campaniei electorale, depunând contestații și cereri de chemare în judecată”.

„Aducem la cunoștință, repetat, faptul că noi, candidații nu am avut posibilitatea de a trece pe teritoriul transnistrean, fiind opriți de soldați ai armatei Federației Ruse, lucru asupra căruia am obiectat public și am sesizat observatori internaționali OSCE \ ODIHR în aceeași zi, pe data de 24 octombrie, ceea ce reprezită o deficiență a procesului electoral și o încălcare a drepturilor candidaților de a face campanie. Din motive de pandemie, nici locuitorii din stânga Nistrului, nu ar avea dreptul sa circule în partea dreapta a Nistrului”, a mai precizat Chirtoacă.

Chirtoacă a menționat că a informat CEC despre aceste lucruri în cadrul ședinței de ieri de la ora 15:00 cu soliticarea de a constata deficența procesului electoral în ceea ce privește procesul de vot anume în regiunea transnistreană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!