/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Chirtoacă a depus o contestație la CEC: „Are loc fraudarea procesului electoral”

01 noiembrie 2020, ora 12:28

Dorin Chirtoacă a depus o contestație la CEC cu privire la fraudele de la sectiile de votare deschise pentru alegatorii din regiunea transnistreană.

„În secțiile de votare din localitatea Varniță nr. 39 și nr. 40, raionul Anenii Noi, dar și numărul 37/5 din localitatea Calfă, raionul Anenii Noi, alegătorii sunt aduși la secțiile de votare în mod organizat, începând cu ora 8 dimineața, cu aceleași automobile, având același tip de mănuși și formând aglomerație la secțiile de votare. Contestăm inacțiunile Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare (BESV) menționate, care admit și tolerează fără obiecții fraudă respectivă. Amintim că CEC a interzis expres transportatea organizată a alegătorilor printr-o hotărâre a să emisă în acest sens”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Chirtoacă, fraudarea alegerilor are loc cu ajutorul implicării regimului ilegal de la Tiraspol, cu susținerea și coordonarea serviciilor secrete (FSB, SVR și altele, din Rusia, în favoarea concurentului electoral Igor Dodon: „fapt asupra căruia am atras atenția de nenumărate ori în timpul campaniei electorale, depunând contestații și cereri de chemare în judecată”.

„Aducem la cunoștință, repetat, faptul că noi, candidații nu am avut posibilitatea de a trece pe teritoriul transnistrean, fiind opriți de soldați ai armatei Federației Ruse, lucru asupra căruia am obiectat public și am sesizat observatori internaționali OSCE \ ODIHR în aceeași zi, pe data de 24 octombrie, ceea ce reprezită o deficiență a procesului electoral și o încălcare a drepturilor candidaților de a face campanie. Din motive de pandemie, nici locuitorii din stânga Nistrului, nu ar avea dreptul sa circule în partea dreapta a Nistrului”, a mai precizat Chirtoacă.

Chirtoacă a menționat că a informat CEC despre aceste lucruri în cadrul ședinței de ieri de la ora 15:00 cu soliticarea de a constata deficența procesului electoral în ceea ce privește procesul de vot anume în regiunea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram