Primul cetățean al Republicii Moldova care și-a exercitat dreptul de vot a fost Viorica Lozov. Acesata este interpretă de jazz care este stabilită cu traiul permanent în Japonia.

Astăzi la ora locală 07:00 a fost deschisă secția de votare a Biroului Electoral nr. 1/390 cu sediul la Ambasada Republicii Moldova în Japonia (adresa: 72, Enoki-cho, Shinjuku-ku, Tokio, Japonia). Primul cetățean al Republicii Moldova care și-a exercitat dreptul de vot a fost doamna Viorica Lozov, interpretă de jazz stabilită cu traiul permanent în Japonia.

Moldovenii sunt așteptați la secțiile de votare din țară, dar și din străinătate, care s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. La urne sunt aşteptaţi 3 milioane 287 de mii de alegători.

La fotoliul de președinte aspiră opt candidați, care sunt înscriși în buletinele de vot în următoarea ordine:

USATÎI RENATO, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”
NĂSTASE ANDREI, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”
DELIU TUDOR, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova
DODON IGOR, desemnat de adunarea cetățenilor
IVANOV VIOLETA, desemnată de Partidul Politic „Șor”
SANDU MAIA, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”
ȚÎCU OCTAVIAN, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
CHIRTOACĂ DORIN, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!