/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peste 460 de încălcări, raportate de Promo-LEX. Cele mai multe țin de nerespectarea măsurilor de profilaxie

missing
01 noiembrie 2020, ora 20:17

466 de încălcări au fost depistate de misiunea de observare Promo-LEX la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, până la 19:00 fiind prelucrate 366 de cazuri. Din numărul acestora, Promo-LEX a prezentat 170 de incidente, printre care:

Intimidarea observatorilor sau obstrucționarea procesului de observare liberă în secția de votare– trei cazuri.

Prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 m – zece cazuri

Zvonuri, tentative sau chiar situații de recompense materiale sau bănești oferite alegătorilor în perimetrul de 100 m al secției de votare pentru a determina alegerea alegătorilor – patru cazuri.

Transportarea organizată a alegătorilor (autocare, microbuze sau alte unități de transport care în mod normal nu ar avea ce căuta în preajmă) – 21  de cazuri.

Un caz de violență ține de intimidarea alegătorilor sau altor persoane.

Prezența materialelor de publicitate, afișaje, panouri electorale din raza secției de votare (100 metri de la localul secției) – 15 cazuri.

Agitație electorală sau PR negru în perimetrul de 100 m şi/sau în incinta  secției de votare pentru a determina alegerea alegătorilor – șase cazuri.

Deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri (suspendarea funcționării; situații când SIAS Alegeri indică faptul că alegătorul a votat, iar acesta susține că nu a votat) – 11 cazuri.

Deficiențe în listele electorale (discrepanțe dintre adrese; alegători decedați; semnături în locul altor persoane) – 11 cazuri.

Votarea nejustificată în grup (în cabine de vot se află 2 și mai multe persoane) – trei cazuri.

Fotografierea buletinelor de vot, alte încălcări ale secretului votului (prezentarea buletinului cu votul exprimat, amplasarea defectuoasă a cabinelor de vot ce permit vizualizarea opțiunii alegătorului etc.) – 28 cazuri.

Încetarea/suspendarea nejustificată a votării în secția de votare – cinci cazuri.

Nerespectarea măsurilor de protecție și prevenire COVID -19 – 37 de cazuri.

Urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale/ ruperea/ deteriorarea sau absența sigiliilor pe urnele de vot – opt cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram