Cele peste două mii de secții de votare care au activat pe teritoriul Republicii Moldova și-au închis ușile. În câteva minute, funcționarii electorali vor începe să numere buletinele de vot și vor apărea și rezultatele preliminare ale alegerilor.

La această oră continuă însă mai activeze totuși secțiile de votare aflate peste hotare, la Vest de Republica Moldova. Ultimele își vor sista activitatea secțiile de votare de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și al Canadei.

Astfel, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), până la această oră, în Republica Moldova au votat 1 213 839 de alegători, rata prezenței la vot fiind de 42.73%.

Conducerea Comisiei Electorale Centrale va susține un briefing de presă peste o oră la care va prezenta date despre prezența la vot și primele rezultate ale alegerilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!