/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Maia Sandu, după închiderea secțiilor de vot: „Prețuim fiecare vot și îl vom apăra”

missing
01 noiembrie 2020, ora 21:30

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a făcut primele declarații după închiderea urnelor de vot. Politiciana le-a mulțumit oamenilor care au ieșit la urne, în special celor din diasporă și întreaga echipă a PAS i-a aplaudat. „Prețuim fiecare vot și vom rămâne în secțiile de votare să protejăm fiecare vot”, a declarat candidata.

Oameni din diasporă, ați fost de-a dreptul uimitori. Este o mobilizare extraordinară care ne inspiră pe noi pe toți”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Sandu a semnalat mai multe încălcări pe care le-au depistat observatorii desemnați de formațiune, printre care transportarea organizată a alegătorilor, coruperea votanților și activitatea defectuasă a unor birouri electorale.

Noi am constatat aplicarea de către unii concurenți electorali a unor tehnici de fraudare diverse și extinse ca frecvență. Și anume: transportarea organizată a alegătorilor pe segmentul transnistrean, dar și în cadrul altor circumscripții electorale. Noi până la moment am depus peste 300 de sesizări la inspectoratele de poliție raionale privind cazurile de transport ilegal, depistate de colegii noștri și de cetățeni”, a declarat Sandu.

De asemenea, politiciana a menționat că a sesizat Procuratura Anticoprupție privind cazurile de corupere a alegătorilor pentru exprimarea votului în favoarea unui canidat

Totodată, membrii PAS au depistat activitatea defectuoasă a unor birouri electorale, presupus intenționat și utilizarea resurselor administrative.

Prețuim fiecare vot și vom rămâne în secțiile de votare să protejăm fiecare vot. Avem probe foto și video cu fraudări. Ne-am convins cât de important este votul nostru”, a menționat candidata.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram