Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a făcut primele declarații după închiderea urnelor de vot. Politiciana le-a mulțumit oamenilor care au ieșit la urne, în special celor din diasporă și întreaga echipă a PAS i-a aplaudat. „Prețuim fiecare vot și vom rămâne în secțiile de votare să protejăm fiecare vot”, a declarat candidata.

Oameni din diasporă, ați fost de-a dreptul uimitori. Este o mobilizare extraordinară care ne inspiră pe noi pe toți”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Sandu a semnalat mai multe încălcări pe care le-au depistat observatorii desemnați de formațiune, printre care transportarea organizată a alegătorilor, coruperea votanților și activitatea defectuasă a unor birouri electorale.

Noi am constatat aplicarea de către unii concurenți electorali a unor tehnici de fraudare diverse și extinse ca frecvență. Și anume: transportarea organizată a alegătorilor pe segmentul transnistrean, dar și în cadrul altor circumscripții electorale. Noi până la moment am depus peste 300 de sesizări la inspectoratele de poliție raionale privind cazurile de transport ilegal, depistate de colegii noștri și de cetățeni”, a declarat Sandu.

De asemenea, politiciana a menționat că a sesizat Procuratura Anticoprupție privind cazurile de corupere a alegătorilor pentru exprimarea votului în favoarea unui canidat

Totodată, membrii PAS au depistat activitatea defectuoasă a unor birouri electorale, presupus intenționat și utilizarea resurselor administrative.

Prețuim fiecare vot și vom rămâne în secțiile de votare să protejăm fiecare vot. Avem probe foto și video cu fraudări. Ne-am convins cât de important este votul nostru”, a menționat candidata.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!