/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Mobilizare masivă în diaspora! Cozi imense s-au format la aproape toate secțiile de votare din străinătate

missing
01 noiembrie 2020, ora 20:41

Mobilizare masivă în diaspora! Chiar de la primele ore ale dimineții, moldovenii s-au grăbit să-și exercite dreptul la vot. Cozi mari s-au format la aproape toate secțiile de votare deschise în orașele europene.

Startul votului a fost dat de Viorica Lozov, în Japonia. Ea este prima persoană care a votat la acest scrutin prezidențial. Moldoveanca este interpretă de jazz și stabilită cu traiul permanent în Țara Soarelui Răsare. Aceasta a ajuns prima la secția de vot, care a fost deschisă la ora locală 07:00

În capitala României, conaționalii noștri au venit într-un număr mare, pentru a-și exprima dreptul la vot.

Moldovenii din Londra au venit și ei într-un număr mare să voteze pentru viitorul președinte. Ei speră că, prin alegerea pe care o fac, vor ajuta la producerea schimbărilor în bine în țară.

„Sperăm toți la o schimbare. Dacă vom fi împreună, vom fi mai puternici. Vom fi mai buni. – Ce așteptări aveți de la aceste alegeri? – Ceva mai bun! Sperăm că va fi!”

Cu mari speranțe și cu gândul că votul lor poate aduce schimbarea dorită, moldovenii din Belgia au venit și ei să-și voteze candidatul favorit.

„Eu votez pentru un viitor mai bun, pentru a ne întoarce în țara noastră”.

„Bună ziua. Mă numesc Tatiana. Am venit să votăm pentru un viitor mai bun”.

Dincolo de vremea rece și ploioasă, moldovenii, unii veniți cu copiii în brațe, au stat ore în șir în fața secției de votare din Bruxelles, pentru a-și exprima votul.

„În fața secției din Bruxelles oamenii stau toți la rând cu copii în brațe, cu umbrele, să-și exercite votul pentru schimbare”.

Moldovenii care au venit să voteze la Berlin au avut parte de un spectacol emoționant. Un moldovean, aflat într-un automobil, a cântat la nai, iar oamenii, l-au răsplătit cu aplauze.

Și în alte orașe din Germania: Stuttgart și Hamburg, oamenii s-au grăbit să voteze. Cozi mari s-au format și la secția de votare din Munchen. Moldovenii nu s-au lăsat intimidați de vremea rece și au așteptat răbdători ca să-și exprime votul.

Și moldovenii din Danemarca au venit masiv la vot, chiar dacă timpul a fost rece și ploios. (PUNEM POZE 1,2,3)

La Milano, unde sunt două secţii de votare, alegătorii au venit în număr impunător la secția din incinta Consulatului Republicii Moldova.

Moldovenii din Franța au fost și ei, astăzi, cetățeni exemplari. La Paris, oraș aflat în carantină, s-au format cozi la secția de votare. Toți cei prezenți erau echipați cu măști de protecție. Oamenii au recunoscut că sunt impresionați de mobilizarea conaționalilor noștri la alegerile de astăzi.

„Când m-am apropiat de secție, mi-au dat ochii în lacrimi, când am văzut toată lumea în rând numai să schimbe situația în țară”.

Un cetățean roman, aflat la Paris, și-a arătat uimirea și chiar admirația față de modul în care moldovenii s-au prezentat, astăzi, la secțiile de votare.

„Dacă vă uitați în ochii acestor oameni, vedem multe priviri senine, oameni care au venit pentru a-și exercita dreptul la vot, pentru a-și alege un reprezentant de suflet”.

Moldovenii din oraşul Tula, Rusia, au votat într-un birou electoral, deschis într-o sală de concerte. Ei au fost întâmpinați cu muzică moldovenească de membri ai secției de votare îmbrăcați în costume naționale.

La acest scrutin, moldovenii din diasporă își pot exercita dreptul la vot în cele 139 de secții de votare deschise peste hotare. Cele mai multe secții de votare din străinătate au fost deschise în Italia, Federația Rusă și România. Peste 60 de mii de moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat în prealabil pentru participarea la alegerile prezidenţiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram