Război în Ucraina, ziua 171: Apelul autorităților din Energodar. Slovacia livrează Ucrainei patru obuziere Zuzana

politic

/VIDEO/ Năstase cere demisia ministrului de Externe și a președintelui CEC. Motivul

01 noiembrie 2020, ora 19:32
Distribuie:

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase cere demisia Ministrului de Externe, Oleg Țulea și a președintelui CEC, Dorin Cimil pentru organizarea proastă a votului din diasporă. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

De asemenea, Năstase a anunțat că atât el, cât și formațiunea pe care o conduce, solicită prelungirea termenului de votare până la epuizarea numărului de persoane aflate în vecinătatea secțiilor de votare.

„Platforma Da califică total inadecvată și extrem de politizată organizarea scrutinului în străinătate, insuficiența secțiilor de votare în Europa occidentală a condus la aglomerarea acestora și îngrădirea dreptului constituțional la vot pentru o mare parte dintre cetățenii noștri din diasporă. Avem temeri justificate că aceste persoane nu vor reuși să-și exercite dreptul la vot, chiar dacă au făcut eforturi uriașe pentru a ajunge la secțiile de votare. Pornind de la cele expuse cerem demisia Ministrului de Externe și a președintelui Comisie Electorale Centrale ca rezultat al organizării defectuoase a procesului electoral”, a declarat Năstase.

Comisia Electorală Centrală anunță că până la ora 18.00 au votat peste 1, 1 mil de alegători, ceea ce reprezintă o rată de participare de peste 39 la sută. În secțiile deschise în străinătate au votat, până la această oră, peste 106 mii de cetățeni cu drept de vot.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram