Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Vlad Țurcanu, a anunțat în această seară să părăsește rândurile partidului și își încheie activitatea politică. Politicianul spune că a așteptat să se încheie campania electorală pentru a anunța acest lucru. Colegii de formațiune i-a anunat cum două zile.

Am așteptat să se încheie campania electorală ca să vă pot comunica tuturor că m-am retras din PUN și din activitatea politică. Sâmbătă mi-am înștiințat și colegii despre această decizie a mea pe care o luasem de ceva timp. Am vrut să arăt că n-are nicio legătură cu rezultatul electoral al candidatului PUN, ci cu lucruri care s-au petrecut mai înainte.Le mulțumesc tuturor oamenilor care au avut încredere în mine și îi rog să mă scuze pe cei pe care i-am implicat în treburi de care acum sunt nevoit să mă despart. Rămân, bineînțeles, în spațiul public, pentru a promova valorile în care cred și care fac parte din mine”, a anunțat Vlad Țurcanu pe o rețea de socializare.

Țurcanu a fost ales prim-vicepreședintele PUN la începutul anului.

Începând cu anul 2012, Vlad Țurcanu a deținut funcția de purtător de cuvânt și consilier pentru comunicare al președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. În perioada activității sale în aparatul prezidențial, Vlad Țurcanu s-a remarcat prin apariții destul de frecvente în care a prezentat poziția oficială a președintelui, Nicolae Timofti fiind uneori criticat pentru aceasta. Pe 21 ianuarie 2016 și-a dat demisia din calitate de purtător de cuvânt și consilier.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!