Guvernul Regatului Unit urmărește procesul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova cu interes și imparțialitate, se arată într-o declarație a Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova.

Marea Britanie împărtășește concluziile preliminare ale Misiunii de Observare a alegerilor a Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO) că procesul de votare a fost bine organizat.

În același timp, Regatul Unit constată că au existat numeroase afirmații credibile privind încălcarea procedurilor legale, inclusiv plata alegătorilor – în special a cetățenilor moldoveni rezidenți în regiunea transnistreană a țării.

De asemenea, Marea Britanie ia act de îngrijorările exprimate de BIDDO cu privire la lipsa de obiectivitate și neutralitate în timpul campaniei electorale a organizațiilor media care au o puternică afiliere politică.

Marea Britanie solicită tuturor instituțiilor relevante să abordeze aceste lacune înainte de turul doi al alegerilor, care vor avea loc pe 15 noiembrie, astfel încât să fie posibilă organizarea unor alegeri credibile, care să inspire încredere tuturor cetățenilor Moldovei și partenerilor internaționali ai țării”, se spune în declarație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!