Ambasada României în Republica Moldova spune că urmărește cu atenție derularea scrutinului electoral prezidențial din Republica Moldova și menționează că este esențial ca turul doi să se desfășoare în deplină transparență și conformitate cu standardele europene și internaționale. 

„România urmărește cu toată atenția evoluțiile legate de derularea scrutinului electoral prezidențial din Republica Moldova și a luat notă de calificarea în turul al doilea a doi candidați, respectiv a președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, doamna Maia Sandu, și a actualului președinte, domnul Igor Dodon”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

„România subliniază că este esențial ca turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova să se desfășoare în deplină transparență și conformitate cu standardele europene și internaționale, precum și cu principiile democratice. România va continua să urmărească toate evaluările din teren ale observatorilor electorali naționali și internaționali și nu va ezita să semnaleze orice deficiențe legate de procesul de organizare a alegerilor”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, potrivit Ambasadei, România susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, singurul în măsură să ofere cetățenilor acesteia prosperitatea pe care o merită.

Amintim că, ieri au avut loc alegerei prezidențiale în Republica Moldova. Potrivit rezultatelor, în turul doi au trecut Maia Sandu cu 36, 6% și Igor Dodon – 32, 61%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!