/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ambasada României în Republica Moldova după primul scrutin: „Turul doi al alegerilor trebuie să fie transparent și democratic”

missing
02 noiembrie 2020, ora 14:46

Ambasada României în Republica Moldova spune că urmărește cu atenție derularea scrutinului electoral prezidențial din Republica Moldova și menționează că este esențial ca turul doi să se desfășoare în deplină transparență și conformitate cu standardele europene și internaționale. 

„România urmărește cu toată atenția evoluțiile legate de derularea scrutinului electoral prezidențial din Republica Moldova și a luat notă de calificarea în turul al doilea a doi candidați, respectiv a președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, doamna Maia Sandu, și a actualului președinte, domnul Igor Dodon”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

„România subliniază că este esențial ca turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova să se desfășoare în deplină transparență și conformitate cu standardele europene și internaționale, precum și cu principiile democratice. România va continua să urmărească toate evaluările din teren ale observatorilor electorali naționali și internaționali și nu va ezita să semnaleze orice deficiențe legate de procesul de organizare a alegerilor”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, potrivit Ambasadei, România susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, singurul în măsură să ofere cetățenilor acesteia prosperitatea pe care o merită.

Amintim că, ieri au avut loc alegerei prezidențiale în Republica Moldova. Potrivit rezultatelor, în turul doi au trecut Maia Sandu cu 36, 6% și Igor Dodon – 32, 61%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram