/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Aproximativ 300 de protestatari au fost arestați la Minsk, în urma protestului

missing
02 noiembrie 2020, ora 15:16

Aproximativ 300 de simpatizanţi ai opoziţiei au fost arestaţi în cursul protestelor desfăşurate duminică în Belarus, au anunţat luni autorităţile de la Minsk, potrivit cotidianului Le Figaro și mediafax.

Poliţiştii au atras atenţia în mai multe rânduri asupra inadmisibilităţii acţiunilor ilegale şi au luat măsuri pentru a sancţiona încălcarea legii. Aproximativ 300 de persoane au fost arestate la Minsk”, a comunicat Biroul de presă al Ministerului belarus de Externe.

Aproximativ 20.000-30.000 de persoane au protestat duminică în centrul capitalei Belarusului. Autorităţile au tras focuri de armă în aer şi au utilizat grenade de perturbare, în efortul de dispersare a demonstranţilor.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial desfăşurat în august a fost fraudat. În ultimele luni, în Belarus au avut loc proteste masive.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram