Aproximativ 300 de simpatizanţi ai opoziţiei au fost arestaţi în cursul protestelor desfăşurate duminică în Belarus, au anunţat luni autorităţile de la Minsk, potrivit cotidianului Le Figaro și mediafax.

Poliţiştii au atras atenţia în mai multe rânduri asupra inadmisibilităţii acţiunilor ilegale şi au luat măsuri pentru a sancţiona încălcarea legii. Aproximativ 300 de persoane au fost arestate la Minsk”, a comunicat Biroul de presă al Ministerului belarus de Externe.

Aproximativ 20.000-30.000 de persoane au protestat duminică în centrul capitalei Belarusului. Autorităţile au tras focuri de armă în aer şi au utilizat grenade de perturbare, în efortul de dispersare a demonstranţilor.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial desfăşurat în august a fost fraudat. În ultimele luni, în Belarus au avut loc proteste masive.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!