„Este important să nu uităm că avem în față turul doi și atunci trebuie să ieșim masiv, acasă și în diasporă, ca Dodon să plece”. Asta a scris liderul Pro Moldova, Andrian Candu pe pagina sa de Facebook după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat rezultatele preliminare privind alegerile prezidențiale.

Liderul Pro Moldova susține că R. Moldova a făcut primul pas spre partea luminoasă a politicii.

Conform datelor preliminare, la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova au participat 1 364 597 de alegători. Până la această oră au fost procesate 99,86 % din procesele- verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare. Potrivit CEC, diferența dintre Maia Sandu și Igor Dodon este de 3,53 la sută. Astfel, Maia Sandu- 36,12%, iar Igor Dodon – 32,64%.

Precizăm că după procesarea a 99.8% dintre procesele verbale, tabloul electoral se schimbă. Maia Sandu se clasează pe locul întâi în acest tur de scrutin.

Maia Sandu – 36,12%
Igor Dodon – 32,64%
Renato Usatîi – 16,91%
Violeta Ivanov – 6,50%
Andrei Năstase – 3,26%
Octavian Țîcu – 2,01%
Tudor Deliu – 1,37%
Dorin Chirtoacă – 1,20%

Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, data fiind stabilită de CEC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!