2250 din obiectivele din municipiu, care beneficiază de agent termic de la sursa centralizată, au fost deja fost conectate. Acesta reprezintă peste 50% din totalul de 4300 de obiective, informează Primăria Chișinău. 

Totodată, de încălzire beneficiază toate cele 134 de instituții de educație timpurie din capitală care activează în prezent, inclusiv instituțiile din Dobrogea și Grătiești, care au solicitat conectarea luni.

De asemenea, sunt conectate la sursa termică 86 de școli și licee din cele 135, iar instituțiile medico-sanitare publice din municipiu, 62 de obiective, beneficiază în totalitate de termie, inclusiv o parte din acestea dispun de centrale termice autonome.

Primăria Chișinău precizează că sunt deja conectate 571 de blocuri multietajate din totalul de 2730. Cele mai multe obiective conectate – 348 sunt blocuri municipale, 117 – ale Asociațiilor de Proprietari ai Locuințelor Privatizate (APLP), 55 – aflate în gestiunea Cooperativelor de Construcții a Locuințelor (CCL) și 51 de blocuri departamentale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!