/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

„De la ochincă, până la vlădică”. Premierul Chicu avertizează că cei care au blocat căile de acces la secțiile de vot vor fi amendați

missing
02 noiembrie 2020, ora 12:56

Premierul Ion Chicu a venit cu o avertizare. Șeful Executivului spune că în urma încălcărilor depistate la scrutinul prezidențial de ieri instituțiile statului vor reacționa, iar amendați trebuie toți, inclusiv politicienii care au admis ilegalități.

„Avem unele lecții de extras din turul întâi. Am văzut mai multe încercări ale unor politicieni de a influența procesul electoral, de a bloca traseele. Aceste lucruri nu sunt legale. Instituțiile abilitate ale statului trebuie să reacționeze la aceasta, or îngrădirea accesului și dreptului cetățenilor la vot este una dintre cele mai mari infracțiuni și de pedeapsă pentru această sunt pasivi toți de la ochincă până la vlădică și rog politicienii să nu uităm de acest lucru”, a declarat Ion Chicu, la briefingul de presă de azi dimineață.

La scrutinul de pe 1 noiembrie, deputatul Igor Grosu a blocat un drum în localitatea Varnița, unde au fost deschise secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Politicianul și-a pus mașina în mijlocul drumului pentru a nu permite transportului să treacă. Deputatul spune că are semnale că oamenii sunt aduși organizat la urne.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram