Premierul Ion Chicu a venit cu o avertizare. Șeful Executivului spune că în urma încălcărilor depistate la scrutinul prezidențial de ieri instituțiile statului vor reacționa, iar amendați trebuie toți, inclusiv politicienii care au admis ilegalități.

„Avem unele lecții de extras din turul întâi. Am văzut mai multe încercări ale unor politicieni de a influența procesul electoral, de a bloca traseele. Aceste lucruri nu sunt legale. Instituțiile abilitate ale statului trebuie să reacționeze la aceasta, or îngrădirea accesului și dreptului cetățenilor la vot este una dintre cele mai mari infracțiuni și de pedeapsă pentru această sunt pasivi toți de la ochincă până la vlădică și rog politicienii să nu uităm de acest lucru”, a declarat Ion Chicu, la briefingul de presă de azi dimineață.

La scrutinul de pe 1 noiembrie, deputatul Igor Grosu a blocat un drum în localitatea Varnița, unde au fost deschise secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Politicianul și-a pus mașina în mijlocul drumului pentru a nu permite transportului să treacă. Deputatul spune că are semnale că oamenii sunt aduși organizat la urne.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!