/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Promo-LEX. Rezultatele preliminare ale numărării în paralel: Maia Sadu - 33,73%, Igor Dodon - 35,56%

missing
02 noiembrie 2020, ora 10:29

Promo-LEX a prezentat încălcările depistate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Misiunea de monitorizare a Promo-LEX a depistat sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot, prezența materialelor publicitare în apropiere de secții, transportarea alegătorilor și fotografierea buletinelor de vot.

Pavel Postică, director de programe Promo-LEX:O concluzie a acestui scrutin este că Parlamentul Republicii Moldova trebuie să implementeze mecanisme de vot.  Dacă e să vorbim despre amenajarea secțiilor de votare, în 37 de cazuri au fost încălcări. Pentru turul 2 de scrutin ar fi bine ca autoritățile să asigure secțiile cu agent termic. Au fost depistate încălcări precum, deschiderea secțiilor de votare fie mai târziu sau mai devreme, nesigilarea urnelor de vot, transportarea alegătorilor – 11 cazuri, deficiențe în listele electorale, fotografierea buletinelor de vot – 36 cazuri. Votare nejustificată în grup – 10 cazuri.”

Potrivit Promo-LEX, pe teritoriul R. Moldova:

  • Maia Sandu a obținut – 33.73%.
  • Igor Dodon a obținut- 35.56%.

  • Renato Usatîi a obținut – 16.64%.
  • Violeta Ivanov a obținut – 6.22%.

  • Andrei Năstase a obținut – 3.08%.
  • Octavian Țîcu a obținut – 2.12%.

  • Tudor Deliu a obținut – 1.45%.
  • Dorin Chirtoacă a obținut – 1.2%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram