/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mașina folosită de Dodon în campania electorală, închiriată de la firma unui consilierul socialist. Cât a costat serviciul

missing
02 noiembrie 2020, ora 17:49

Automobilul Șkoda Superb nou pe care Igor Dodon l-a folosit în campania electorală a apărut în ultimul raport financiar al candidatului care a fost depus în ultima zi de campanie. Autoturismul a fost luat în chirie de la compania DAAC-Auto care aparține consilierului socialist Vasile Chirtoca.

Igor Dodon a fost surprins călătorind la toate întâlnirile electorale la bordul unei Skoda Superb și de fiecare dată a fost însoțit de cel puțin două mașini ale Serviciului de Pază și Protecție de Stat.

Pentru serviciile prestate, DAAC-Auto a primit la 29 octombrie, 27 866,61 de lei, echivalentul a 1400 de Euro, ceea ce înseamnă că în mediu, Igor Dodon a plătit o chirie de circa 50 de euro pe zi, scrie Ziarul de Gardă.

Pe site-urile de anunțuri, chiria unui automobil similar cu cel utilizat de Igor Dodon în vizitele sale în teritoriu costă nu mai puțin de 60 de euro pe zi. Totodată, prețul unui astfel de automobil, nou, începe de la 30 de mii de euro, în funcție de dotări.

Tot în ultima zi de campanie, din fondul electoral al candidatului Igor Dodon a fost făcută o plată importantă. Astfel, în conturile Partidului Socialiștilor a fost vărsată suma de 237 880,8 de lei pentru locațiunea oficiilor. La cursul BNM, asta ar fi echivalentul a 12 mii de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram