/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Peste 51% din procesele verbale procesate din secțiile deschise peste hotare. Pentru cine și-a dat votul diaspora

missing
02 noiembrie 2020, ora 01:21

Peste 51% din procesele verbale din diaspora au fost deja procesate. Potrivit datelor preliminare, prezenate de Comisia Electorală Centrală, cele mai multe voturi le obține candidata partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Politiciana a obținut până la această oră peste 64% din sufragii sau peste 28 de mii de voturi.

Maia Sandu este urmată la distanță mare de Renato Usatîi, candidatul „Partidului Nostru”. Acesta a obținut 18,4% din sufragii.

Pe locul trei, în diasporă, până la această oră, se clasează candidatul independent Igor Dodon, care a primit votul a 8,2% din cei care s-au prezentat la urne.

3,3% a obținut, deocamdată, candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Totodată, amintim că în cele peste 50% din procesele verbale se conțin voturile a peste 43 de mii de oameni, din cei peste 148 de mii de cetățeni moldoveni de peste hotare care și-au exprimat.

De asemenea, încă nu s-au închis toate secțiile de votare de peste hotare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram