Peste 51% din procesele verbale din diaspora au fost deja procesate. Potrivit datelor preliminare, prezenate de Comisia Electorală Centrală, cele mai multe voturi le obține candidata partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Politiciana a obținut până la această oră peste 64% din sufragii sau peste 28 de mii de voturi.

Maia Sandu este urmată la distanță mare de Renato Usatîi, candidatul „Partidului Nostru”. Acesta a obținut 18,4% din sufragii.

Pe locul trei, în diasporă, până la această oră, se clasează candidatul independent Igor Dodon, care a primit votul a 8,2% din cei care s-au prezentat la urne.

3,3% a obținut, deocamdată, candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Totodată, amintim că în cele peste 50% din procesele verbale se conțin voturile a peste 43 de mii de oameni, din cei peste 148 de mii de cetățeni moldoveni de peste hotare care și-au exprimat.

De asemenea, încă nu s-au închis toate secțiile de votare de peste hotare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!