PLDM anunță că în turul doi de scrutin o va susține candidatul pro-european Maia Sandu. „Ne reafirmăm și pe această cale adeziunea față de vectorul și valorile europene, care trebuie să stea la temelia tuturor acțiunilor statului Republica Moldova”, se anunță într-un comunicat al Biroului Permanent Central al partidului.

În același comunicat, PLDM constată că scrutinul din 1 noiembrie 2020 a permis, în linii mari, cetățenilor să-și exprime liber opțiunea de vot, indiferent de unele nereguli.

„Alegerile din 1 noiembrie au fost primul scrutin prezidențial la care PLDM a participat cu propriul său candidat, iar rezultatul înregistrat îl calificăm ca pe un nou început. Noi vom acționa ferm pentru a dezvolta acest început, astfel încât să redevenim una din principalele mize ale electoratului pro-european din Republica Moldova”, se mai spune în comunicat.

După prelucrarea tuturor celor 2 143 de procese verbale de la secțiile de votare din țară, pe primul loc la alegările prezidențiale din 1 noiembrie se clasează candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cu 36,16% din sufragii. Pe locul doi este candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, care a obținut 32,61% din voturi

Pentru candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu au votat 1,37% din alegători.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!