Președintele Consiliului European Donald Tusk consideră că rezultatul obținut ieri de candidata PAS, Maia Sandu, constituie un moment decisic în contruirea unei Moldove europene. Într-un mesaj făcut public pe Twitter, Tusk a îndemnat forțele pro-europene să o sprijine în turul doi de scrutin.

„Rezultatul excelent al Maiei Sandu la alegerile de ieri este un moment decisiv în construirea unei Moldove europene, democratice și prospere. Salut sprijinul lui Andrei Năstase și Platformei DA pentru al doilea tur și fac apel la toate forțele pro-europene să o sprijine în aducerea schimbării în Moldova”, a declarat Donald Tusk.

La alegerile de ieri, Maia Sandu a obținut un rezultat de 36.16 %, cu 3,5% mai mult decât actualul președinte Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!