/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un fost deputat, un judecător și trei procurori, în vizorul ANI. Ce încălcări ale legislației au admis

02 noiembrie 2020, ora 10:54

Un fost deputat, un magistrat din Judecătoria Chișinău, un procuror din Procuratura Generală (PG) și alți doi procurori din raioanele Dondușeni și Glodeni. Încălcările au fost constatate de către inspectorii Autorității Naționale de Integritate (ANI) în perioada 26 – 31 octombrie 2020.  

Astfel, fostul deputat a fost verificat pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, fapt pentru care a fost emis un act de constatare, iar în privința judecătorului din Judecătoria Chișinău a fost pornită o cauză contravențională, deoarece acesta a depus tardiv declarația de avere și interese personale.

Cei trei procurori riscă să fie sancționați, deoarece nu au depus declarațiile de avere și interese personale pe portalul declarațiilor sau au depășit termenul legal de depunere. În cadrul procedurilor contravenționale ale ANI mai sunt vizați doi inspectori din Serviciul Vamal și din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

Totodată, inspectorii de integritate au inițiat controlul averii în privința unui subiect din cadrul Batalionului de Destinație Specială ”Fulger”. Iar, un alt control pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese a fost demarat pe numele unui șef de autoritate din subordinea Guvernului Republicii Moldova.

În total, în perioada vizată, Inspectoratul de Integritate a inițiat opt controale, a emis patru acte de constatare, a pornit trei cauze contravenționale și a întocmit opt procese cu privire la contravenție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram