Peste 750 de instituții de învățământ din țară au fost închise, astăzi, pentru a fi dezinfectate, după ce ieri, în aceste sedii, au fost organizate secții de votare. S-au aerisit încăperile, s-au dezinfectat suprafețele, așa încât, de mâine, elevii să poată reveni la ore în siguranță.

La liceul Ginta Latină din capitală, dis-de-dimineață, dezinfectarea încăperilor și a suprafețelor era în toi. Femeile de serviciu curățau băncile, scaunele, ușile și podeaua cu soluție specială, iar la intrarea în liceu au fost instalate dispozitive de dezinfectare.

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTEĂ TV8: „La intrare în sălile de clasă, elevii își pot dezinfecta încălțămintea pe un covoraș special amenajat, iar alături este amplasat și un dezinfectant de mâini. De asemenea, băncile și scaunele au fost pregătite și ele, astfel ca mâine, elevii să poată reveni, în siguranță, la ore!”

Astăzi, elevii au învățat online, iar orele de coregrafie care, de obicei, se desfășoară în această sală au fost amânate, deoarece ieri, aici, a fost o secție de votare.

ZINAIDA POPESCU, SECRETARĂ, BIROUL ELECOCTORAL 148: „De dimineață, încăperea dată în care s-a desfășurat votarea, am efectuat dezinfectarea. S-au dezinfectat toate suprafețele care sunt aici: barele, scăunelele, toate băncile care au fost aduse în sală, s-a aerisit încăperea pe parcursul întregii zilei”.

Totodată, astăzi, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunțat că exact așa se va întâmpla și după cel de-al doilea tur: instituțiile de învățământ se vor închide pentru o zi.

ION CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „În aceste spații, în aceste instituții tot s-a reluat procesul educațional, dar la distanță. De mâine, vor reveni toți, iar pentru turul doi vom aplica același algoritm: a doua zi, adică pe 16 noiembrie, iarăși pentru cele 754 de școli vom avea o zi cu învățământ la distanță”.

De mâine, elevii revin la ore conform orarului de învățământ adoptat de fiecare instituție în parte.

REPORTER – CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE – GHENADIE STOIANOV

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!