Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal (PL), a declarat că va depune o contestație la Curtea de Apel prin care va cere dublarea sau triplarea secțiilor de votare în diasporă. Dorin Chirtoacă a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să iasă în număr mare la vot în turul II al scrutinului prezidențial.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a aunțat că va depune o contestație la Curtea de Apel prin care va cere dublarea secțiilor de votare deschise în diaspora.

Dorin Chirtoacă, lider PL:Dacă era unu la unu în confruntarea cu Dodon, Sandu era deja aleasă din primul tur. Pe viitor, se va merge pe segmente electorale, unioniștii pe segmentul nostru. Acum, însă, în mare parte a  fost vot util.

În ceea ce privește acțiunile de mai departe, voi depune la  Curtea de Apel o contestație să cerem dublare sau triplare a secțiilor de votare în diasporă, lucru pe care l-am cerut ieri CEC și nici u s-au pronunțat la acest subiect. Mergem la Curtea de Apel, mergem la Curtea Supremă de Justiție. Vom pregăti un dosar de judecată chiar la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru fraudele care au avut loc, pentru toate încălcările comise de CEC prin care și-au bătut joc de cetățenii noștri. Ministerul de Externe și CEC sunt obligați să creeze condiții pentru exercitarea în mod liber a dreptului de vot.

Ne adresăm în instanță ca oamenii din diasporă să poată vota. O să depunem contestație la CEC că o doamnă punea ștampile în cap de vot. Vă îndemn să ne mobilizăm pentru turul II de scrutin. Trebuie să ne mobilizăm și să obținem în turul doi o victorie răsunătoare, nu o victorie la limită.”, a menționat Chirtoacă.

Potrivit CEC, la alegerile prezidențiale candidatul Mișcării Politice UNIREA, Dorin Chirtoacă a obținut 16.145 din voturi, adică 1,20%.

Rezultatele preliminare prezentate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) arată că Maia Sandu și Igor Dodon au acumulat cele mai multe voturi la scrutinul de pe 1 noiembrie.

Maia Sandu – 36,16%.
Igor Dodon – 32,61%.

Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, data fiind stabilită de CEC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!