/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Patru foști contracandidați o vor susține pe Maia Sandu în turul doi de scrutin

missing
02 noiembrie 2020, ora 21:10

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit pe primul loc la alegrile de duminică, va fi susținută, în turul doi, de patru foști contracandidați din turul întâi al scrutinului prezidențial. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu. Ei și-au exprimat deja opțiunea și și-au îndemnat alegătorii să fie solidari. Alți doi foști pretendenți la fotoliu de șef de stat – Renato Usatîi și Violeta Ivanov nu au ieșit, deocamdată, în vizorul public. Cât despre Igor Dodon, care va fi contracandidatul lui Maia Sandu în turul doi de scrutin, acesta este convins că va câștiga bătălia… fără compromisuri.

MAIA SANDU, CANDIDATĂ PAS: „Oameni buni, noi vă mulțumim. Ieri, în Moldova, au câștigat oamenii. Pe 15 noiembrie vom fi și mai mulți, și mai uniți”.

Maia Sandu a ținut să le mulțumească tuturor celor care au votat-o. De aceea, a vorbit atât în rusă, cât și în română. Aceasta a accentuat, însă, că rezultatul putea fi mult mai bun, dacă nu ar fi existat tentative de fraudă. În acest sens, PAS a depus peste 300 de sesizări la organele abilitate, pentru a fi investigate cazurile depistate.

MAIA SANDU, CANDIDATĂ PAS: „Bineînțeles că au fost afectate. Orice fraudă, orice vot furat afectează rezultatele și de aceea este important să se protejeze fiecare vot”.

Candidata care s-a situat în fruntea listei a mulțumit și celor care, astăzi, deja au anunțat că o vor susține în turul doi.

ANDREI NĂSTASE, CANDIDAT PPDA: „Platforma Demnitate și Adevăr își anunță sprijinul politic pentru candidatul pro-european Maia Sandu. Reiterăm că sprjinul nostru sincer este necondiționat și conform interesului național”.

DORIN CHIRTOACĂ, CANDIDAT MIȘCAREA POLITICĂ „UNIREA”: „Chiar dacă nu am câștigat multe voturi, am câștigat în schimb respect. Haideți să facem și pasul doi, astfel încât să nu rămână nici urmă de Dodon în politica din Republica Moldova”.

OCTAVIAN ȚÎCU, CANDIDAT PUN: „Împotriva lui Dodon, pentru România și inegrarea euroatlantică. Asta este votul pe care noi ni-l dorim. Este regretabil că cetățenii Republicii Moldova nu au înțeles pe deplin oferta politică pe care am făcut-o”.

Și Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu. Astăzi, acesta a revenit doar pe o zi în funcția de președinte.

IGOR DODON, PREȘEDINTE: „Am revenit pentru a semna mai multe decrete care s-au acumulat și, cel mai probabil, de mâne, voi pleca din nou în concediu pentru campania electorală din turul doi”.

De data aceasta, Dodon a delcarat că va participa la dezbateri televizate. În opinia lui, alagerile de ieri au fost libere, corecte și democratice. Mai mult, acesta este convins de victoria sa în turul doi.

IGOR DODON, PREȘEDINTE: „Eșichierul de stânga este majoritar și reprezintă 55-60%. Sunt ferm convins că această situație va caracteriza și rezultatele turului doi”.

Alți candidați, însă, au preferat să nu apară, astăzi, în vizorul public, ultimele declarații fiind făcute de către ei, aseară, după anunțarea rezultatelor preliminare.

RENATO USATÎI, CANDIDAT PARTIDUL NOSTRU: „Suntem o mare familie unită. Și în general, după acest scrutin, am pus baza unei familii prietenoase și mari”.

VIOLETA IVANOV, CANDIDATĂ PP ȘOR: „Mulțumesc tuturor pentru că ați ieși la vot, că ați decis soarta țării”.

TUDOR DELIU, CANDIDAT PLDM: „Orice rezultat este rezultat. Așa că pentru mine, sincer să vă spun, este un rezultat care mă bucură”.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram