UPDATE. Presupușii terorişti au atacat cel puţin 4 locaţii din centrul Vienei: sinagoga, 2 restaurante şi Centrul Comunitar Evreiesc. Unul dintre aceștia s-ar fi aruncat în aer cu o centură de explozibil. Mai mulţi complici sunt în continuare liberi. Autorităţile au raportat 7 morţi până acum.

S-au tras focuri de armă şi în incinta hotelului Hilton. De asemenea, au mai fost luaţi ostatici şi din alte două locaţii din centrul oraşului.

Şeful comunităţii evreieşti din Austria, Oskar Deutsch, a declarat pe Twitter că e posibil ca nu sinagoga să fi fost ţinta atacurilor, ci ofiţerii de poliţie care supravegheau clădirea.

Mai multe persoane au fost luate ostatice la restaurantul Akakiko.

Autorităţile au raportat 7 morţi până acum. Unul dintre presupuşii autori ai atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul este căutat activ. Membri ai poliţiei austriece au fost grav răniţi, a declarat Ministrul de Interne.

Au apărut primele imagini cu atacatorul:

Mai multe focuri de armă au fost trase luni seara în centrul Vienei, potrivit poliţiei, care a raportat „răniţi”, transmit agenţiile internaţionale de presă. Mass-media locale au scris despre un atac lângă o sinagogă importantă din capitala Austriei.

Unul dintre atacatori „ar fi murit, altul ar fi fugit” şi o persoană a fost arestată, a precizat Ministerul de Interne, citat de agenţia de presă austriacă APA. Potrivit aceleiaşi surse, un poliţist a fost rănit grav şi este posibil să existe şi decese în acest atac comis de mai multe persoane, scrie Agerpres.

Un martor ocular, intervievat la un canal de televiziune, a spus că a văzut „o persoană care fugea cu o armă automată, care trăgea cu sălbăticie”. Poliţia a ajuns la faţa locului şi a ripostat, un alt martor la incident spunând că s-au auzit „cel puţin 50 de împuşcături”.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că este în curs o amplă desfăşurare a poliţiei în centrul Vienei.

Ziarul Kronen Zeitung a relatat că o sinagogă a fost atacată. Acesta şi alte mass-media au raportat împuşcături trase în zona unei pieţe din apropiere, Schwedenplatz.

În acest stadiu, nu este posibil să se spună dacă a fost vizată sinagoga”, a reacţionat pe Twitter Oskar Deutsch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Viena (IKG), precizând că edificiul era închis în acel moment.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!