Ministerul de Externe (MAEIE) va solicita Comisiei Electorale Centrale să îmbunătățească condițiile în secțiile de vot din diaspora unde a fost un flux mare de alegători. Într-un comunicat de presă al MAEIE se spune că au fost punctate mai multe priorități.

Printre acestea se numără:

  • prevenirea aglomerațiilor de persoane;
  • gestionarea mai bună a cozilor;
  • interacțiunea cu autoritățile locale și organele de supraveghere a ordinii publice în ziua alegerilor;
  • eficientizarea procesului de votare prin suplinirea de personal, echipament și rechizite electorale;
  • impactul înăspririi restricțiilor și măsurilor sanitare de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 sau altele care pot avea impact asupra funcționalității secțiilor de votare;

MAEIE a solicitat cetățenilor din diaspora să respecte cu strictețe normele sanitare solicitate de autoritățile țările străine care au permis cetățenilor moldoveni realizarea dreptului electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea.

În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!