/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Carențele sesizate în secțiile din diaspora după primul tur. Se cere prevenirea aglomerațiilor și gestionarea cozilor

missing
03 noiembrie 2020, ora 19:05

Ministerul de Externe (MAEIE) va solicita Comisiei Electorale Centrale să îmbunătățească condițiile în secțiile de vot din diaspora unde a fost un flux mare de alegători. Într-un comunicat de presă al MAEIE se spune că au fost punctate mai multe priorități.

Printre acestea se numără:

  • prevenirea aglomerațiilor de persoane;
  • gestionarea mai bună a cozilor;
  • interacțiunea cu autoritățile locale și organele de supraveghere a ordinii publice în ziua alegerilor;
  • eficientizarea procesului de votare prin suplinirea de personal, echipament și rechizite electorale;
  • impactul înăspririi restricțiilor și măsurilor sanitare de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 sau altele care pot avea impact asupra funcționalității secțiilor de votare;

MAEIE a solicitat cetățenilor din diaspora să respecte cu strictețe normele sanitare solicitate de autoritățile țările străine care au permis cetățenilor moldoveni realizarea dreptului electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea.

În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram