Au început lucrările de instalare a mobilierului urban pe aleea artelor, amplasată pe strada Columna, acolo unde vânzătorii de tablouri își vor comercializa lucrările. Anterior, aceștia își vindeau lucrările în scuarul Mihai Eminescu, pe viitor însă îi vom putea zări în perimetrul străzii Al. Pușkin și strada Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, în adiacentul Parcului Catedralei.

Potrivit Primăriei Chișinău, aici vor fi create condiții decente pentru vânzătorii de tablouri. Municipalitatea își dorește ca aleea artiștilor de creație din capitală să devină o nouă atracție pentru turiști. Lucrările de amenajare vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie.

De-a lungul aleii vor fi amenajate 20 de suporturi de beton, cu lățimea de trei metri fiecare, ce vor servi drept vitrine pentru comercianți, iar fiecare din aceste obiective va fi compus din trei din elemente – locuri de vânzare. Standurile au carcase metalice și sunt fabricate la Chișinău. De asemenea, e de menționat că locurile de comerț vor fi încălzite în perioada rece a anului.

Tot aici va fi instalat mobilier urban, atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori, iar suprafața aleii va fi pavată.

Autorul proiectului de amenajare a aleii de arte de pe str. Columna este arhitectul Alexandru Sava. Bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională (TICA), 60 de mii euro, precum și 400 de mii de lei, alocați de Pretura Buiucani.

Amintim că Primăria Chișinău a decis strămutarea vânzătorilor de tablouri din Scuarul „Mihai Eminescu”, după ce, de-a lungul anilor, această zonă a degradat. În prezent scuarul este reabilitat, urmând să fie amenajat mobilierul urban.

Foto: chisinau.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!