/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO FOTO/ Strada Columna din Capitală, unde-și vor comercializa lucrările vânzătorii de tablouri, se schimbă la față

missing
03 noiembrie 2020, ora 18:25

Au început lucrările de instalare a mobilierului urban pe aleea artelor, amplasată pe strada Columna, acolo unde vânzătorii de tablouri își vor comercializa lucrările. Anterior, aceștia își vindeau lucrările în scuarul Mihai Eminescu, pe viitor însă îi vom putea zări în perimetrul străzii Al. Pușkin și strada Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, în adiacentul Parcului Catedralei.

Potrivit Primăriei Chișinău, aici vor fi create condiții decente pentru vânzătorii de tablouri. Municipalitatea își dorește ca aleea artiștilor de creație din capitală să devină o nouă atracție pentru turiști. Lucrările de amenajare vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie.

De-a lungul aleii vor fi amenajate 20 de suporturi de beton, cu lățimea de trei metri fiecare, ce vor servi drept vitrine pentru comercianți, iar fiecare din aceste obiective va fi compus din trei din elemente – locuri de vânzare. Standurile au carcase metalice și sunt fabricate la Chișinău. De asemenea, e de menționat că locurile de comerț vor fi încălzite în perioada rece a anului.

Tot aici va fi instalat mobilier urban, atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori, iar suprafața aleii va fi pavată.

Autorul proiectului de amenajare a aleii de arte de pe str. Columna este arhitectul Alexandru Sava. Bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională (TICA), 60 de mii euro, precum și 400 de mii de lei, alocați de Pretura Buiucani.

Amintim că Primăria Chișinău a decis strămutarea vânzătorilor de tablouri din Scuarul „Mihai Eminescu”, după ce, de-a lungul anilor, această zonă a degradat. În prezent scuarul este reabilitat, urmând să fie amenajat mobilierul urban.

Foto: chisinau.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram