Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este în creștere. Astfel, 206 elevi sunt infectați, iar 3293 au fost plasați în regim de autoizolare. 299 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 188 se află în izolare. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației. 

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 64 de persoane, iar alte 44 se află în autoizolare. 10 instituții de învățământ activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 138 de clase.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 26-30 octombrie, au fost înregistrați 24 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 13 – cadre didactice și 1 cadre auxiliare. De asemenea, 12 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1301 instituții de învățământ. În prezent, 7 instituții și 30 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 6, iar alți 872 de copii se află în autoizolare. 84 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 90 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 37 de persoane, iar alte 103 se află în autoizolare.

 

În învățământul superior, în perioada 26-30 octombrie avem 17 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 52 de studenți se află în autoizolare. 11 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 9. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 15 persoane.

Precizăm că ieri a fost reluat procesul educațional în școlile și liceele din țară, după finalizarea vacanței de toamnă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!