/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PAL-V, prima maşină zburătoare, are acces liber pe drumurile publice europene

03 noiembrie 2020, ora 09:14

Compania olandeză PAL-V a anunțat că mașina sa zburătoare Liberty a primit permisiunea de la autorități pentru a circula pe drumurile publice europene. Respectiv, primul automobil, care îşi poate lua şi zborul din mers, a putut fi înregistrat şi înmatriculat cu o plăcuţă oficială.

Acest lucru este rezultatul finalizării unui program riguros și extins de testare pe mai multe piste speciale, începând cu luna februarie din acest an. De la ovale de mare viteză, teste de frânare și de emisii, până la testarea poluării fonice, PAL-V este acum gata să apară pe drumuri şi să fie cu un pas mai aproape de livrările către clienţi.

Amintim că pentru decolare, PAL-V Liberty necesită o porţiune de carosabil cu o lungime cuprinsă între 180 şi 330 de metri, iar pentru aterizare una de 30 de metri. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram