Compania olandeză PAL-V a anunțat că mașina sa zburătoare Liberty a primit permisiunea de la autorități pentru a circula pe drumurile publice europene. Respectiv, primul automobil, care îşi poate lua şi zborul din mers, a putut fi înregistrat şi înmatriculat cu o plăcuţă oficială.

Acest lucru este rezultatul finalizării unui program riguros și extins de testare pe mai multe piste speciale, începând cu luna februarie din acest an. De la ovale de mare viteză, teste de frânare și de emisii, până la testarea poluării fonice, PAL-V este acum gata să apară pe drumuri şi să fie cu un pas mai aproape de livrările către clienţi.

Amintim că pentru decolare, PAL-V Liberty necesită o porţiune de carosabil cu o lungime cuprinsă între 180 şi 330 de metri, iar pentru aterizare una de 30 de metri. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!