Peste 150 de obiecte explozive au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova, în luna octombrie. Obiectele au fost neutralizate de geniştii Armatei Naţionale.

Potrivit ofiţerului superior al Serviciului geniu,  Ivan Cornegruţa, în perioada respectivă, grupele de deminare au participat la 33 de misiuni în satele din raioanele Ştefan Vodă, Ialoveni, Căuşeni, Cimișlia, Floreşti şi Anenii Noi.

Totodată, ofițerul a menționat că că cea mai recentă intervenţie a geniştilor a fost în localitatea Viișoara, raionul Ștefan Vodă, unde localnicii au descoperit, în timpul lucrărilor agricole, pe un câmp, 51 de mine antiinfanterie și proiectile de artilerie de diferit calibru.

În acelaşi timp, geniştii din Brigada de Infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” au fost solicitaţi în satele Răzeni și Horăști, raionul Ialoveni, unde, în urma lucrărilor sezoniere au fost depistate trei proiectile de artilerie.

Toate muniţiile erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost transportate la Centrul de instruire al unităţii, pentru a fi distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul anului curent geniştii militari au identificat şi distrus 2 221 de obiecte explozive de diferite tipuri şi calibru pe întreg teritoriul ţării.

Foto: army.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!