/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Peste 150 de obiecte explozive, descoperite în mai multe localități din țară. Unde au intervenit geniștii 

03 noiembrie 2020, ora 08:26

Peste 150 de obiecte explozive au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova, în luna octombrie. Obiectele au fost neutralizate de geniştii Armatei Naţionale.

Potrivit ofiţerului superior al Serviciului geniu,  Ivan Cornegruţa, în perioada respectivă, grupele de deminare au participat la 33 de misiuni în satele din raioanele Ştefan Vodă, Ialoveni, Căuşeni, Cimișlia, Floreşti şi Anenii Noi.

Totodată, ofițerul a menționat că că cea mai recentă intervenţie a geniştilor a fost în localitatea Viișoara, raionul Ștefan Vodă, unde localnicii au descoperit, în timpul lucrărilor agricole, pe un câmp, 51 de mine antiinfanterie și proiectile de artilerie de diferit calibru.

În acelaşi timp, geniştii din Brigada de Infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” au fost solicitaţi în satele Răzeni și Horăști, raionul Ialoveni, unde, în urma lucrărilor sezoniere au fost depistate trei proiectile de artilerie.

Toate muniţiile erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost transportate la Centrul de instruire al unităţii, pentru a fi distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul anului curent geniştii militari au identificat şi distrus 2 221 de obiecte explozive de diferite tipuri şi calibru pe întreg teritoriul ţării.

Foto: army.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram